Hyökkäys on paras puolustus!

Aamukahvia juodessa osui Gothia Protection Groupin turvallisuusasiantuntija, neuvonantaja Tero Haikaran artikkeli @yle silmään. Suomalaisittain hän oli keksinyt mukavan termin PESIS. Hieman kärjistäen käännetään selkä ja piilloitetaan pää kuin strutsit. Jep jep Juuri näin Eurooppa otti vastaan mm. Tsingiskhanin joukot aikanaan. Ja samaan toimintamalliin luotti Utössä eräs norjalainen.

Omilla itsepuolustuksen alkeet kursseillamme harjoittelemme kohtaamaan erilaisia uhkaavia tilanteita, mistä olemme tietoisesti rajanneet aseet ja räjähteet pois. Näissä tilanteissa opetamme väistämään hyökkäyksen tai pahimmillaan lievimmällä mahdollisella voimalla pääsemään pois.

Tässä artikkelissa käsitellyt asiat perustuvat siihen että hyökkääjä on aloittanut toisten henkeen kohdistuvan aggression aseellisesti. Eli ihmisiä uhataan ampuma-aseella,  ja tai räjähteillä.

Oma vastineemme PESIS filosofialle on HYÖKKÄÄ.

Ampumisen alkaessa ihmisen luontainen vaisto on mennä maihin ja suojata omaa päätä. Tämä on oikein hyvä primitiivi-reaktio mutta sen jälkeen pään kaivaminen maahan ei ole oikea vaihtoehto.

1. Hyökkää

Hyökkäyksen alettua älä lamaannu. Juuri tätä terroristit, kouluampujat, tai vaikka vihreät miehet odottavat.

Mikäli joku ampuu aseella ja sinulla on mahdollisuus hyökätä selänpuolelta iske epäröimättä. Luota siihen että myös muut uskovat HYÖKKÄÄ filosofiaan, jolloin hyökkääjä on helposti kukistettavissa.

Jos mahdollista niin käytä apuna kaikkia tilapäisvälineitä. Keppi tai tiiliskivi,  ei väliä kunhan vain pystyt aiheuttamaan mahdollisimman paljon vahinkoa hyökkääjälle.

Älä lopeta hyökkäystä kesken. Muista +1 sääntö,  hyökkääjiä voi olla useampia ja hyökkääjillä voi olla räjähteitä.

Varmista että hyökkääjä/t ei jatka hyökkäystä ja odota viranomaisia.

Yhteenveto

HYÖKKÄYS on hyvin yksinkertainen filosofia, mutta ainoa oikea siinä vaiheessa kun terroristi tai vaikka kouluampuja ylittää inhimillisyyden rajat.

Tarkoituksena oli hieman herättää. Toivomme omalta osalta että tämä artikkeli herättää keskustelua aiheesta ja herättelee myös yhteisöjen päättäjiä miettimään mikä malli sopii mihinkin tilanteeseen. Pakeneminen ei vaan ole kaikkiin uhkiin se oikea vaihtoehto ja pesiksessä oman joukkueen kuolleita hyväksytään aivan liikaa..

T. Markku