Kaksi ohjaajistamme osallistui viranomaisten merelliseen harjoitukseen Suomenlahdella, missä erikoisjoukot harjoittelivat Eckerö Linen matkustajalaivalla.

 

Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelivat 2.11.2017 aamuyöstä vaativaa merellistä viranomaistilannetta Suomenlahdella. Harjoitus on jatkoa kaksi viikkoa sitten järjestetylle Puolustusvoimien johtamalle harjoitukselle. Johtovastuu tämänkertaisessa harjoituksessa oli poliisilla.

Harjoituksessa oli näkyvästi mukana erilaista merellistä kalustoa ja helikoptereita, joten harjoitus näkyi myös jonkin verran matkustajaliikenteelle ja Helsingin satamissa. Poliisin, Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi mukana harjoituksessa ovat myös Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto, Helsingin Satama ja laivayhtiö Eckerö Line.

– Tämäntyylinen harjoitus järjestetään vuosittain ja tämänkertaisen harjoituksen sisältö oli käytännössä sama kuin edellisinäkin vuosina: Viranomaiset saavat hätäkutsun laivalta ja erikoisjoukot siirtyvät hallitusti laivan tiloihin, missä suoritetaan poliisijohtoinen operaatio, kertoo ylikomisarioJari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

 

Helsingin poliisi tiedottaa harjoituksen sujumisesta harjoituksen päätyttyä. Harjoituksesta julkaistaan kuvia ja tunnelmia harjoituksen aikana myös Helsingin poliisilaitoksen Twitterissä osoitteessawww.twitter.com/helsinkipoliisi. Tiliä voi seurata, vaikka ei itse olisikaan kirjoilla Twitterissä.

Ohjaajamme olivat tällä kertaa maaliryhmässä jonka tarkoituksena oli käyttäytyä normaalien risteilyvieraiden tavoin.

-Oli erittäin opettaivaista seurata erikoisjoukkojen tehokasta ja rauhallista toimintaan ja miettiä jälleen kerran normaalin henkilön erillaisia käyttäytymistapoja astetta vaativammassa itsepuolustustilanteessa. Kommentoi itsepuolustus.org pääkoulutusvastaava Tomppa.

JAA