itsepuolustus

Tomppa ja Markku vastaavat itsepuolustuskouluttajina itsepuolustuskurssien ja itsepuolustustuntien suunnittelusta ja ohjauksesta. Kaikki koulutuksemme ja kurssimme suunnitellaan aina osallistujien (juu maksajien) tarpeen mukaan.

Käytämme myös tarpeen vaatiessa free-lancereita. Kaikki kouluttajamme omaavat terveen maalaisjärjen ja tarkistamme heidän taustan (rikostaustaote oltava ok). Lisäksi perehdytämme kaikki käyttämämme kouluttajat meidän tapaan kouluttaa ja heillä on aina kokemusta sekä kamppailulajeista, että turvallisuusalan töistä.

TOMPPA

Aloitin kamppailulajien parissa turaamisen jo joskus 95 ja paljon on tullut opittua ja ehkä huomattua kuinka paljon on vielä opittavaa..

Turvallisuusalalle ajauduin joskus viime vuosituhannen puolella ja olen työskennellyt mm. Järjestysmiehenä, Järjestyksenvalvojana, vartijana, vanginvartijana, kouluttajana Tansanialaisessa vankilassa, hälytyskeskuspäivystäjäna, lastenkodin ohjaajana, sekä turvallisuuspäällikkönä erikokoisissa massatapahtumissa. (mm. Veikkausliigan ottelut)

Nykyisessä päätyössäni vastuualueenani on sosiaali- ja terveysalalla uhkatilanne toimintatapamallin perehdyttäminen.

Virallisia turvallisuusalan koulutuksia: mm.

 • vartijan ammattitutkinto
 • turvallisuusvalvojen erikoisammattitutkinto
 • poliisihallituksen hyväksymä järjestyksenvalvojakouluttaja(noin 1000 koulutettua järjestyksenvalvojaa).
 • vartijan ja järjestyksenvalvojan voimankäyttökouluttaja

MARKKU

Sotilaspoliisina sai ennen vartijakortin näppärästi suoritettua ja niinpä armeijan jälkeen pari vuotta vierähti vartijana opiskeluiden ohella. Kamppailulajit ovat aina olleet lähellä sydäntä ja olenkin viimeiset kymmenen vuotta mm. kilpaillut BJJ:ssä vaihtelevalla tasolla shakittaen mm. kaksi SM-pronssia ja ADCC lukkopainin SM-kultaa. 

Haluan omalta osaltani olla kehittämässä itsepuolustustaitoja -ja koulutusta yhdessä eteenpäin. Kamppailulajeissa olen huomannut että jokaiselle aasille löytyy kengittäjä ja lupaan että en kangistu omiin lajitekniikoihini. Mielestäni ei ole olemassa oikeaa lajia mitä opettelemalla oppisi itsepuolustusta vaan itsepuolusta opetellaan treenaamalla itsepuolustusta. 

Kamppailulajeihin liittyviä koulutuksia:

  • BJJ Black Belt, Alliance modul 1
  • Ju-Jutsu 3kyū
  • VOK-1
  • Kehonhuollon ohjaaja (Fasciat)